De PS5 in alles krachtiger dan zijn voorganger

De PS5 in alles krachtiger dan zijn voorganger

Het moge ondertussen duidelijk zijn dat de PS5 in alles krachtiger is dan de voorganger, de PS4. Liefhebbers van PlayStation zijn ondertussen gewend aan de functionaliteiten die de PS5 biedt. Hun oordeel is eensluidend: de PS5 heeft erg veel te bieden.

Playstation 5 geeft fantastisch beeld en geluid

De PS5 is sneller, krachtiger en biedt beter geluid en beter beeld. Bovendien kun je kiezen. Je hebt de reguliere uitvoering met ruimte voor een schijf, je hebt echter ook de Digital Edition, een variant zonder diskdrive. Daarom krijg je bij de digitale uitvoering dus niet langer te maken met fysieke games, maar download je nieuwe games.

Lage laadsnelheid van de PS5

Wat opvalt is het verschil in laadsnelheid. Die is bij de PS5 teruggebracht tot minder dan een seconde, terwijl je bij de PS4 nog wel eens vijftien tellen geduld moest hebben. Dat betekent dat gebruikers minder moeite hebben ‘dood te gaan’. Ze zijn immers zo weer terug. De PS5 maakt gebruik van 3D audio. Het geeft een game extra cachet. Je kunt nu zelfs horen aan welke kant je vijand zich begeeft en daar naar handelen. Had je een PS4, dan kun je de PlayStation 4 games ook gewoon gebruiken op de nieuwste uitvoering van de PlayStation. Zo beschik je dus meteen over een mooie collectie games na de aanschaf van de PS5. Elke rechtgeaarde liefhebber is er ondertussen van overtuigd dat de PS5 het beste is wat er op dit moment op het gebied van consolegames beschikbaar is.

De PS5 heeft echter wel een moeizame start gekregen door de leveringsproblemen. Maar wanneer hij straks weer te koop is in de winkels dan kan je er vanuit gaan dat jouw Playstation 5 je enorm veel plezier gaat opleveren. De Playstation 5 wordt geleverd met PS5 controller die tegenwoordig DualSense heet. Dit is de nieuwe naam voor de controller. Deze is zowel in het wit als in het zwart verkrijgbaar in de winkels. De kwaliteitsduur van de nieuwe PS5 controller is echt flink verhoogd ten opzichte van de vorige console, echt fijn, want dat scheelt je weer regelmatig opladen en dat is het minst fijne om te doen nietwaar?