De beste beschermingstips voor de fietser bij slecht weer

De beste beschermingstips voor de fietser bij slecht weer

Ben jij iemand die jaarrond gebruikt maakt van zijn fiets? Om naar je werk te fietsen, of bijvoorbeeld om naar het station te fietsen om vanaf daar verder te reizen? Of ben jij iemand die juist van plan is om in de toekomst vaker de fiets te gaan pakken? Bijvoorbeeld omdat je de auto vaker wilt laten staan om het milieu te besparen. In Nederland kun je echter niet altijd rekenen op mooi weer, dus is het wel belangrijk om jezelf als fietser goed te beschermen tegen slecht weer. Denk hierbij aan regen, sneeuw, maar zeker ook bijvoorbeeld aan hagel. Hierbij wil je natuurlijk niet alleen jezelf beschermen, maar natuurlijk ook je waardevolle spullen. Wij hebben een aantal goede tips voor je, waarmee jij jezelf onder alle omstandigheden goed kunt beschermen!

Goede kleding kan je beschermen

Misschien heb je er weleens van gehoord; de laagjestechniek bij kleding. Hierbij draag je verschillende lagen kleding, waarbij iedere laag zijn eigen functie heeft. De onderste laag is de thermische laag, deze zorgt ervoor dat je warm blijft. De middenlaag is de gewone kleding, die je die dag gaat dragen en de derde laag is de buitenste laag, die je moet beschermen tegen de weersomstandigheden. Bij de buitenste laag moet je denken aan een regenpak, of extra warme kleding voor in de winter. Naast deze kleding is het belangrijk om bijvoorbeeld ook te kunnen beschikken over een goede muts en waterdichte handschoenen. Ook is het belangrijk om waterdichte schoenen in huis te hebben of overschoenen. In het laatste geval trek je deze overschoenen over je normale schoenen heen, waardoor deze lekker droog en warm blijven. Het doel van goede fietskleding is dat je droog en warm op de plek van bestemming aankomt. Wel zo fijn als je nog een hele dag moet werken of studeren! 

Bescherm je waardevolle spullen met een tas

Neem jij altijd je laptop mee op de fiets? Zodat je hier in de trein op kunt werken of misschien omdat je iemand bent die op meerdere werkplekken werkzaam is? Heb jij geen laptop mee, maar zitten er wel andere waardevolle spullen in je fietstas zoals een agenda of studieboeken? Wat je ook in je fietstas hebt zitten, zorg er altijd voor dat je jouw spullen goed beschermt. Je zult nog verbaasd zijn hoeveel schade bijvoorbeeld een harde regenbui of hagelstorm kan veroorzaken. Kies voor een regenhoes van BIRD en je hoeft nooit meer ergens bang voor te zijn. Een regenhoes van BIRD staat voor optimale bescherming onder alle weersomstandigheden. BIRD biedt een ruim assortiment aan, waardoor jij gegarandeerd gaat slagen in het vinden van jouw ideale hoes. Dat wordt straks heerlijk beschermd fietsen, onder alle omstandigheden!