3 tips om echt af te vallen

3 tips om echt af te vallen

Wil jij graag een aantal kilo kwijt? Dan vind je in dit artikel de beste tips om snel van je vet af te komen:

1. Boost je vetverbranding met een optimale stofwisseling

Voor een goede vetverbranding is het belangrijk dat de stofwisseling optimaal is. Met een aantal kleine wijzigingen in je eetpatroon kun je de stofwisseling verhogen en vet verbranden. De beste manier om vet te verbranden met een optimale stofwisseling:

1. zorg ervoor dat de motor direct goed op gang komt, eet altijd een goed ontbijt. ​

2. Eet tussen de drie maaltijden door een gezond tussendoortje zoals fruit, groente of noten. Op deze manier blijft de motor op gang.

3. ​Drink voldoende water. Water zorgt voor een optimale stofwisseling.

Zorg voor een goede samenstelling van iedere maaltijd. Een goede verhouding tussen eiwit, vet en koolhydraten is belangrijk. Wil je meer tips hoe jij je vetverbranding kunt verhogen door een optimale stofwisseling? Dan kun je hier kijken naar mijn uitgebreide artikel met tips om je metabolisme te versnellen.

2. Groene thee verhoogt de vetverbranding

Groene thee is heel lekker en bevat geen calorieën. Het heeft ook een aantal gezondheidsvoordelen. Groene thee is namelijk rijk aan antioxidanten. Antioxidanten kunnen het natuurlijke afweersysteem versterken. Maar groene thee is ook een natuurlijke vetverbrander!

Een combinatie van twee stoffen die groene thee bevatten, catechine en cafeïne, zorgen voor een verhoogde vetverbranding. Wanneer je iedere dag 3 kopjes groene thee drinkt en verder niets doet, dan verlies je in één tot drie maanden ongeveer 1,3 kg. Een makkelijke manier om vet te verbranden!

Kies wel voor 'echte groene thee'

Wil je vet verbranden m.b.v. groene thee, kies dan voor een echte thee uit een koffie en theewinkel bij jou in de buurt en niet voor supermarkt thee. Hier zitten meer kleur en smaakstoffen in dan echte thee. Als je geen groene thee lust maar toch wilt profiteren van de vetverbranding eigenschappen dan kun je kiezen voor een groene thee extract.

5. Minimaliseer stress

Je hoort weleens dat stress een dikmaker is. Voor sommige mensen klopt dit ook (bron: yellowfit.nl). Stress activeert het 'vecht of vlucht' systeem in het lichaam. De lichamelijke reactie op stress is als volgt: verhoogde hartslag, diepere ademhaling, opgejaagd gevoel, het immuunsysteem wordt tijdelijk onderdrukt.

Eén van de hormonen die vrijkomen bij stress is cortisol. Cortisol heeft vervelende eigenschappen:

Het zorgt voor een verhoogde bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je meer energie om te 'vechten of vluchten'. Het lichaam breekt hiervoor eiwitten uit het spierweefsel af. Aangezien spiermassa de ruststofwisseling verhoogt, is een afbraak van de spiermassa een zeer ongewenst effect als je als doel vet te verbranden hebt. ​Het onderdrukt ook tijdelijk het immuunsysteem. Stress heeft een slopend effect op je gezondheid

Heb je heel veel last van stress en ben je niet in staat om de oorzaak van de stress weg te nemen, dan loop je kans dat het lichaam in een continue staat van stress komt. De effecten voor je gezondheid zijn hiervan slopend: spierafbraak, ​diabetes en overgewicht, ​vermoeidheid en slapeloosheid, depressie, ​negatieve effecten op de spijsvertering, ​verminderde werking van het immuunsysteem, ​hart- en vaatziekten.

Stress is dus heel slecht voor je lichaam, zeker als je snel wilt afvallen. De beste manier om dit te voorkomen is de oorzaak van de stress weg te nemen. Helaas is dit niet altijd mogelijk door b.v. werk of relatieproblemen. Probeer dan met de volgende tips op tijd te ont stressen: ga eens flink sporten, wandelen door de natuur, meditatie.