Wanneer is het zwarte zaterdag in Europa dit jaar?

Wanneer is het zwarte zaterdag in Europa dit jaar?

De verwachting is dat we in de zomer van 2021 weer op vakantie kunnen. Kenners verwachten namelijk dat de situatie rondom Corona gaat verbeteren en dat onze vakantiemogelijkheden hierdoor sterk gaan toenemen. Qua verkeersdrukte worden in de weekenden van 31 juli & 1 augustus, 7 en 8 augustus en 14 & 15 augustus de pieken verwacht. Zwarte zaterdag wordt op zaterdag 7 augustus verwacht. Wil je graag die dag op reis gaan? Bereid jezelf dan goed voor. Wij hebben een aantal tips voor je als je op vakantie met de elektrische auto gaat!

Maak een reisplanning voor zwarte zaterdag

Weet je al wat je vakantiebestemming zal zijn? Dan kun je nu alvast een goede reisplanning gaan maken. Door gebruik te maken van een speciale app, waarop je de laadpalen kunt zien langs je route, weet je zeker dat je nooit zonder stroom al staan. Bijvoorbeeld de ANWB biedt een dergelijk app aan, erg handig om je reis mee voor te bereiden, maar ook tijdens je reis kan deze app prima van pas komen. Kun je onderweg onverhoopt toch niet terecht bij een laadpunt, dan zie je op deze app meteen waar het dichtstbijzijnde laadpunt is. Ook is het verstandig om na te denken over alternatieve routes met laadpunten als het op sommige stukken echt vast staat.

Boek een verblijf met laadpaal

Als je onderweg een tussenstop gaat maken, boek dan een verblijf met laadpaal. Veel hotels beschikken tegenwoordig over een laadpaal. Dit is natuurlijk ideaal als je onderweg bent, ’s morgens start je dan namelijk altijd met een volle accu en de stroom is ook nog eens goedkoper dan bijvoorbeeld bij een snellaadpunt. Ook zijn er veel vakantieparken met laadpalen, je kunt zelfs een vakantiehuisje met laadpaal boeken. Dit geeft veel rust tijdens je zomervakantie. Bij aankomst kun je meteen opladen, als je weer naar huis gaat, heb je altijd een volle accu en tijdens je verblijf is het ook ideaal. Dagtripjes doe je altijd met een volle accu en bovendien bespaart het je ook nog eens geld.

Tips op vakantie met elektrische auto

Vraag op tijd de laadpassen aan die je in het buitenland nodig hebt. Niet iedere Nederlandse laadpas is namelijk geschikt om in het buitenland te gebruiken. Neem ook altijd een 240 Volt/Type 3 laadkabel mee. Mocht je onderweg nu echt nergens kunnen laden, kun je altijd nog bijladen met een normaal stopcontact. In noodgevallen kan dit erg handig zijn om altijd je reis voor te kunnen zetten. Met deze tips wordt zwarte zaterdag 2021 voor jou een prima reisdag!