Waarom overstappen op kunstgras?

Waarom overstappen op kunstgras?

Heb jij geen groene vingers? Vind je tuinieren eigenlijk helemaal niet leuk en zonde van je tijd? Zie jij de tuin als een plek om van te genieten in plaats van om in te werken? Dan wordt het serieus tijd om na te denken om over te stappen op kunstgras. Dit gras is niet van echt te onderscheiden, heeft een lange levensduur en je hebt er totaal geen werk aan. Stap jij ook over?

Meer genieten minder werk

Kunstgras staat voor meer genieten, terwijl je er veel minder werk aan hebt. Als je het eenmaal hebt aangeschaft en gelegd, hoef je eigenlijk helemaal niets meer te doen. Je hoeft kunstgras immers niet te maaien, slechte plekken hoef je niet meer in te zaaien en bemesten hoef je het uiteraard ook niet. Je hoeft niet meer naar het tuincentrum in het voorjaar om spullen te kopen voor je gazon, bovendien hoef je ook nooit meer te maaien en kantjes te knippen. De uren die je hiermee bespaart, kun je nu besteden aan de leuke dingen van de tuin; ontspannen en genieten van de buitenlucht.

Bespaar geld met kunstgras

Kunstgras kopen is een eenmalige investering, die je snel terugverdiend hebt. Heb je weleens uitgerekend hoeveel je jaarlijks eigenlijk kwijt bent aan echt gras? Naast de aanschaf van het eerste graszaad of de eerste graszoden, volgen er jaarlijks terugkerende kosten. Denk hierbij aan graszoden en graszaad om slechte plekken weer netjes te krijgen. Je moet ook ieder jaar het gras bemesten, zodat het blijft groeien. Bovendien heb je ook een grasmaaier nodig die onderhoud vergt en eens in de zoveel jaar vervangen moet worden. En de mogelijkheden die je hebt met kunstgras zijn hetzelfde als bij echt gras. Kinderen kunnen er prima op spelen en ook huisdieren kun je er rustig op rond laten lopen. Bijkomend voordeel van kunstgras is ook dat heel duurzaam is. Je hoeft niet meer met de auto naar het tuincentrum en voor jou hoeft er bijvoorbeeld geen mest meer te worden geproduceerd. Ook heb je geen grasmaaier meer nodig, ook deze hoeft niet meer te worden gemaakt. Scheelt allemaal energie en is dus goed voor de toekomst van de aarde. Kies jij ook voor kunstgras?