Waarom Florence een vakantieparadijs is

Waarom Florence een vakantieparadijs is

Florence is een waar vakantieparadijs! Deze Italiaanse stad biedt precies datgene waar je naar op zoek bent als je op vakantie gaat; zon, prachtige bezienswaardigheden en heel veel ontspanning. Het is ook een stad waar je lekker kunt eten en kunt genieten van die heerlijke Italiaanse koffie. Heerlijk even ontspannen op een typisch stadsplein in Florence is ook een aanrader, hier trekt het echte Italiaanse leven aan je voorbij. De schitterende, oude gebouwen om je heen in Florence, geven je meteen dat echte vakantiegevoel. Het voordeel is dat je er met het vliegtuig ook nog eens zo in Florence bent. Kies jij ook voor een heerlijke vakantie naar Florence?

Bezienswaardigheden Florence

Breng in Florence zeker een bezoek aan het Piazza della Signoria. Dit gebouw werd in begin 14e eeuw gebouwd en deed onder ander dienst als vergaderlocatie van het bestuur van Florence. Het is nu een museum waar je prachtige werken kunt vinden van onder andere Donatello en Pontormo. Nog meer musea bezoeken? Ga dan naar het Galleria dell’Accademia. Her kun je een schitterend, origineel beeldhouw werk vinden van Michelangelo. Ook kun je hier een prachtige collectie vinden van schilderijen uit de renaissance periode. Natuurlijk is het wereldberoemde Uffizi Galery ook absoluut de moeite waard om naar toe te gaan. Hier vind je werken van onder andere Botticelli, Martini, maar ook van onze Nederlandse trots; Rembrandt van Rijn!

Duomo Florence

De Duomo Florence is een bezienswaardigheid in Florence, die je zeker moet bezoeken. Dit kerkgebouw is het stralend middelpunt in het centrum van Florence, zowel van buiten als van binnen prachtig om te zien! Deze kathedraal is met zijn omvang en uitstraling absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden van Italië te noemen. Het gebouw wordt ook wel gezien als het startpunt van de renaissance periode. In de hele provincie, maar zeker in de stad vind je veel gebouwen die zijn gebouwd in de renaissance periode. Let ook eens op de prachtige versieringen op de gebouwen uit die periode, hier herken je die typische renaissancestijl meteen aan. Eind twaalfde eeuw werd er gestart met de bouw van de Duomo, die vervolgens bijna anderhalve eeuw zou duren. De klokkentoren, is er bijvoorbeeld later bijgebouwd. De Duomo is echt een aanrader!