Waar moet uw content aan voldoen volgens Google?

Waar moet uw content aan voldoen volgens Google?

Wilt u zorgen dat uw website vaker wordt bezocht? Dan is het belangrijk om goed te letten op de content van uw website. U moet ervoor zorgen dat de inhoud van uw website relevant, uniek en waardevol is voor de gebruiker. Door de inhoud te optimaliseren voor zoekmachines en door te voldoen aan de eisen van Google's updates, kunt u ervoor zorgen dat uw website hoger in de zoekresultaten wordt weergegeven en dat de gebruiker de informatie kan vinden die hij of zij zoekt.

Meer weten over waar content aan moet voldoen om beter te ranken in zoekmachines? In dit artikel leest u hierover meer informatie.

Unieke content

Volgens Google moet de inhoud van uw website relevant, uniek en waardevol zijn voor de gebruiker. Dit betekent dat de inhoud van uw website informatie moet bevatten die de gebruiker zoekt en dat de inhoud niet wordt gekopieerd van andere websites. Google's zoekalgoritme is ontworpen om de meest waardevolle en relevante resultaten aan de gebruiker te tonen, dus als uw inhoud niet aan deze criteria voldoet, zal uw website waarschijnlijk lager in de zoekresultaten worden weergegeven. Hierbij is het niet alleen van belang dat u meer informatie heeft, maar ook dat deze informatie doelgericht is, of juist erg uniek en specifiek. Denk hierbij goed na over het doel en de doelgroep van de website.

Websites met SEO teksten

SEO webteksten zijn een belangrijk onderdeel van het voldoen aan de inhoudseisen van Google. SEO staat voor "search engine optimization" en het gaat erom dat uw website zo goed mogelijk wordt geoptimaliseerd voor zoekmachines, zodat uw website hoger in de zoekresultaten wordt weergegeven. Tips voor SEO teksten zijn bijvoorbeeld het gebruik van relevante zoekwoorden in uw inhoud, het creƫren van interne en externe links naar uw website en het optimaliseren van de structuur van uw website.

Een belangrijke update is Google's MUM-update (Main Content and Supplementary Content). Deze update is gericht op het identificeren van de hoofdinhoud op een website en het onderscheiden van deze van bijvoorbeeld advertenties of afleidende inhoud. Dit betekent dat websites die veel afleidende inhoud bevatten, zoals pop-ups of automatisch afspelende video's, lager in de zoekresultaten zullen worden weergegeven. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de hoofdinhoud van uw website duidelijk zichtbaar is en dat er geen afleidende elementen zijn die de gebruiker ervan weerhouden om de inhoud te lezen.