Vloerkleed kiezen? Hier moet je op letten!

Vloerkleed kiezen? Hier moet je op letten!

Je ziet er vast weleens eentje liggen bij mensen; een vloerkleed. Misschien heb je zelf ook weleens overwogen om een vloerkleed aan te schaffen, maar weet je niet zo goed hoe je de juiste keuze moet maken. Er zijn een aantal zaken die van invloed zijn op het maken van de juiste keuze, zodat jij jouw ideale vloerkleed in huis kunt halen. Hoe je erachter kunt komen wat voor jou het ideale vloerkleed is? Dat kun je hieronder lezen!

Afmeting

Wil je dat jouw ideale vloerkleed duidelijk zichtbaar is in de kamer? Dan kun je het beste kiezen voor een vloerkleed dat flinke afmetingen heeft. Vind je het belangrijk dat al je meubels op het vloerkleed staan in je kamer? Dan zul je moeten kiezen voor een nog groter formaat! Heb je liever dat alle meubels minimaal met twee poten op het vloerkleed staan? Dan moet je hier juist weer het formaat op aanpassen. Of hou je meer van een vloerkleed dat middenin de kamer ligt, zonder dat er poten van meubels op staan, dat deze dus eigenlijk vrij in de ruimte ligt? Dan moet je kiezen voor een afmeting die hier juist weer bij past. Voor welke afmeting ga jij?

Vorm

Hou je van ronde vormen? Of ga je liever voor vierkant? Een rechthoek misschien? Welke vorm jouw voorkeur ook heeft, vloerkleden zijn verkrijgbaar alle vormen. Natuurlijk moet de vorm ook passen bij de rest van de inrichting van je woning. Vormen met hoeken passen over het algemeen prima in een strakke, minimalistische inrichting. Heb je een romantische woonstijl? Dan past een rond vloerkleed hier juist weer erg goed bij.

Stijl

Hou je van rust in je woonkamer? Kies dan voor een lichte kleur, dat schept veel rust. Heb je een landelijke inrichting? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een natuurlijke kleur, zoals lichtbruin of gebroken wit. Wil je juist je vloerkleed op laten vallen? Kies dan voor kleuren zoals geel of rood. Je kunt ook kiezen voor een opvallende print in het vloerkleed, denk hierbij aan een meer Oosters vloerkleed. Een vloerkleed, ofwel een karpet, kun je online bestellen met verschillende prints en in verschillende stijlen. Voor welke vloerkleed ga jij?

Materiaal

Je kunt kiezen uit verschillende materialen als het gaat om een vloerkleed. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een hoogpolig vloerkleed, gemaakt van stof. Ook worden er vloerkleden gemaakt van nylon, die juist weer heel laagpolig zijn. Hou je wel van een klassiek vloerkleed? Ga dan voor een hoogpolig vloerkleed met een fraai Oosters motief. Daarmee haal je een echte eyecatcher in huis en bovendien is het ook nog heerlijk warm onder je voeten tijdens de koude wintermaanden. Heerlijk toch?