Hekel aan wachten op Schiphol? 3 tips om de wachttijd te verkorten!

Hekel aan wachten op Schiphol? 3 tips om de wachttijd te verkorten!

Als je regelmatig reist via Schiphol, dan ken je vast het gevoel van frustratie als je weer in de rij staat te wachten. Of het nu voor de douane is of bij de bagageband, wachten is nooit leuk. Gelukkig zijn er manieren om de wachttijd op Schiphol te verkorten en het wachten iets dragelijker te maken. In dit artikel delen we drie handige tips die je kunnen helpen om sneller door de luchthaven te navigeren en meer tijd te hebben om te ontspannen voor je vlucht.

Maak gebruik van de Privium Schiphol service

Als je vaak reist via Schiphol en geen zin hebt om te wachten, dan is de Privium Schiphol service wellicht iets voor jou. Met Privium word je als frequent flyer als VIP behandeld en kun je gebruikmaken van snelle en exclusieve diensten. Zo heb je onder andere toegang tot de Privium Lounges waar je kunt genieten van comfortabele stoelen, gratis wifi en zelfs een douche.

Daarnaast biedt Privium ook een speciale fast track service aan. Hiermee kun je de lange rijen bij de veiligheidscontrole overslaan en direct doorlopen. Dit scheelt niet alleen veel tijd, maar ook een hoop stress. Privium is echter niet gratis en je moet lid worden om van de voordelen gebruik te kunnen maken. Toch kan het de investering waard zijn als je vaak reist en een hekel hebt aan wachten.

Maak gebruik van selfservice opties

Schiphol heeft verschillende selfservice opties die je kunnen helpen om sneller door de luchthaven te gaan. Een van de meest handige opties is het elektronisch inchecken. Hiermee kun je online of via een selfservice kiosk op de luchthaven zelf inchecken. Je hoeft dan niet meer in de rij te staan bij de incheckbalie, maar kunt direct door naar de bagageafgifte en de security check.

Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de automatische paspoortcontrole op Schiphol. Met een geldig Nederlands paspoort of een identiteitskaart met een chip kun je gebruikmaken van de e-gates. Deze poortjes scannen automatisch je paspoort en gezicht, waardoor je sneller door de paspoortcontrole bent. Dit scheelt aanzienlijk in de wachttijd, vooral tijdens drukke uren.

Plan je reis buiten de drukste tijden

Als je echt een hekel hebt aan wachten, is het verstandig om je reis zo te plannen dat je buiten de drukste tijden op Schiphol bent. De drukste periodes zijn over het algemeen tijdens de ochtend- en avondpiekuren, vooral op maandagochtend en vrijdagmiddag. Als je de mogelijkheid hebt, plan je reis dan bijvoorbeeld op een dinsdag- of woensdagmiddag, wanneer het meestal rustiger is.

Daarnaast kan het ook helpen om buitenlands verlof of schoolvakanties te vermijden. Dit zijn vaak periodes waarin het extra druk is op de luchthaven. Als je flexibel bent met je reisdata, probeer dan te reizen buiten deze drukke periodes om zo de wachttijd te verkorten en stress te verminderen.

Kortom, wachten op Schiphol is nooit leuk, maar gelukkig zijn er manieren om de wachttijd te verkorten. Maak gebruik van de Privium Schiphol service voor VIP-behandeling, maak gebruik van selfservice opties zoals elektronisch inchecken en automatische paspoortcontrole, en plan je reis buiten de drukste tijden om de wachttijd te verminderen. Met deze tips zorg je ervoor dat je meer tijd hebt om te ontspannen en te genieten van je reis, zonder al te veel tijd te verspillen aan het wachten!