Drie voordelen van schrijven met een pen

Drie voordelen van schrijven met een pen

Veel mensen maken gebruik van een computer of een telefoon. Ze versturen er e-mails mee, maken er notities op en gebruiken ze voor het schrijven van verhalen. De pen is de laatste jaren minder in trek geworden door de opkomst van de digitale wereld. Toch biedt de klassieke pen een aantal overtuigende voordelen waar de digitale wereld geen antwoord op heeft.


Een pen vergroot je creativiteit

Een pen maakt je creatiever. Als je bijvoorbeeld door een bos loopt en je komt iets tegen wat je kunt gebruiken in een verhaal, is het handig om dit in een notitieblokje op te kunnen schrijven. Het voordeel van een pen en een opschrijfboekje is ook dat je er gemakkelijk een schets kunt maken van de situatie zoals je die voor ogen ziet. Ook tijdens brainstormsessies is een pen erg handig. Je kunt bijvoorbeeld op een flipover ideeën opschrijven die tijdens de sessie naar voren komen. Hiermee wordt jouw creativiteit en die van andere deelnemers vergroot, ideeën kunnen direct genoteerd worden en in een later stadium, worden uitgevoerd.


Houd je hoofd leeg

Als je alles moet onthouden, wordt het uiteindelijk best vol in je hoofd. Door het direct op te schrijven, hoef je het niet te onthouden en blijf je juist fris in je hoofd. Pen en papier maken het mogelijk om je hoofd altijd leeg te houden. Als je aan het wandelen bent, sporten of wanneer je met iemand meerijdt. Je pakt pen en papier en je schrijft gemakkelijk je hoofd leeg.


Train je geest

Als je iets met de hand opschrijft, kun je het beter onthouden. Het wordt namelijk veel beter in je geheugen opgeslagen, dit heeft als voordeel dat je deze techniek bijvoorbeeld kunt gebruiken om op deze manier sneller te kunnen leren. Als je binnenkort examen moet doen voor een cursus, kun je de belangrijkste dingen opschrijven. Je zult merken dat je het hierdoor meteen onthoudt, hierdoor ga jij zeker slagen. Daarnaast blijft je altijd een stuk creatiever en onthoud, schrijven op papier is ook nog eens veel beter voor jouw ogen. Zo kijk je niet de hele dag naar een scherm.