De zwarte kraan, een mooie toevoeging aan jouw badkamer

De zwarte kraan, een mooie toevoeging aan jouw badkamer

Een keuken verbouwen is een flinke klus. En ook is er erg veel te krijgen. Keukens in verschillende kleuren, vormen en maten en dat lijken er alleen maar meer te worden. Ook als het gaat om de wastafelkraan is er veel variatie te vinden in verschillende webshops online of bij de keukenspeciaalzaak. Nu is er zelfs een volledige zwarte kraan. Dit klinkt misschien nog wat vreemd, maar is zeker een trendy keuze voor je nieuwe keuken. Of wanneer je enkel een nieuwe wastafelkraan nodig hebt. We vertellen hieronder waarom je soms juist beter voor deze meer donkere optie moet kiezen. Dus lees vooral verder wanneer een alternatieve wastafelkraan je wel aanspreekt.

Een zwarte kraan voor de wastafel: trendy en deze oogt modern

Een zwartkleurige kraan voor op de wastafel geeft een erg moderne look aan je keuken, badkamer of iedere kamer met een wastafel. De kraan wordt door steeds meer mensen gekozen, maar helemaal mainstream is het nog niet. Vooral in volledig witte omgevingen, zoals een witte badkamer, is het juist de zwarte kleur die een mooi contrast geeft aan de ruimte. Bovendien is de kraan vaak het meest gebruikte deel in de badkamer. Men ziet de unieke kraan dus continu.

Laat je vooral adviseren over een kraan

Twijfel je nog aan een wastafelkraan die gewoon licht is of een wastafelkraan zwart, dan kan je rondvragen tijdens een bezoek aan de meubelboulevard. De meeste hebben tegenwoordig keukens of badkamers met deze kraan, maar ook lopen er zat specialisten rond op het gebied van het uiterlijk van je keuken. Die weten veel over de verschillende accessoires, zoals een wastafelkraan en geven maar al te graag advies. Ook zij zijn bekend met de nieuwe, zwartkleurige kranen die nu ook in Nederland te vinden zijn. Kan je er nog geen vinden bij de keukenspeciaalzaak? Online zijn voldoende webshops met juist de optie voor sanitair kopen. Hier is de kraan meestal wel te vinden in het assortiment en gemakkelijk te bestellen. Soms is die zelfs al de volgende dag thuisbezorgd en hoeft enkel nog geïnstalleerd te worden. Mocht je nog allerlei vragen hebben dan kunnen die via de mail of telefoon gesteld worden aan de medewerkers van de webshop. Maar een FAQ en specifieke productinformatie pagina's zijn er ook. Hier staat vrijwel alle informatie op die je nodig kan hebben.

De installatie en schoonmaak van de zwarte kraan voor de wastafel

Als je eenmaal een zwarte kraan hebt gekozen bij een webshop of fysieke winkel kan je aan de slag met de installatie van de kraan. Eventueel, als je een volledige nieuwe badkamer of badkamermeubel hebt besteld, is de installatie vaak ook inbegrepen bij de aanschaf. Een losse kraan installeer je met behulp van de handige installatiegids. Hierin zie je waarschijnlijk al dat het precies hetzelfde werkt als het plaatsen van een traditionele kraan op je wastafel. Dan de schoonmaak. Dit is misschien wel het grootste voordeel van de zwarte kraan, want vlekken zijn minder snel zichtbaar. Maar mocht je wel opvallende vlekken zien na verloop van tijd, dan kan je de conventionele schoonmaakmiddelen gebruiken. De schoonmaak van de badkamer met zwarte wastafelkraan is dus geen probleem.

Het verschil tussen de dure en goedkopere kranen: het materiaal en de duurzaamheid

De duurdere kranen zijn ook van de duurdere materialen, zoals roestvrij staal gemaakt. Hierdoor zijn ze nog duurzamer en gaan dus langer mee, zelfs bij frequent gebruik. Als je een kraan besteld is het altijd raadzaam om te controleren of duurzamere metaalsoorten gebruikt zijn, zoals koper. Dan weet je dat de kraan van hoge kwaliteit is.