Dart flights kopen? Bestel snel in onze online dart webshop.

Dart flights kopen? Bestel snel in onze online dart webshop.

Goed materiaal is belangrijk bij iedere sport. Ook bij darten is dit zeker het geval. Als je kunt beschikken over goed materiaal, weet je in ieder geval zeker dat het daar niet aan kan liggen. Dart flights zijn een belangrijk onderdeel van je materiaal bij het darten. Wil je dart flights bestellen? Wij hebben een aantal tips voor je, zodat je gericht een goede aankoop kunt doen!

Twee soorten

Feitelijk zijn er twee soorten flights als we kijken naar de grootte; de standaardmaat en de kleine maat. De meeste darters gooien met de standaardmaat, hoewel dit niet hoeft te betekenen dat deze afmeting ook het beste bij jou past. Goed voorbeeld van iemand die niet met de standaardmaat gooit, is Phil Taylor, de beste speler aller tijden. Het verschil tussen de standaardmaat en de kleine maat is het draagvermogen tijdens de vlucht. Hoe groter de ‘vleugels’, hoe minder kracht je hoeft te zetten bij het werpen. Kleine flights vragen dus om een krachtigere worp. Darters die kiezen voor kleine flights, gooien doorgaans wat harder en strakker. Bijkomend voordeel van kleine flights is dat ze qua zicht minder plek innemen op het bord, waardoor je beter het bord kunt overzien. Door zowel de standaardmaat te bestellen als de kleine maat, kun je er zelf tijdens het gooien achter komen welke maat er nu eigenlijk het beste bij jou past.

Kies jouw ideale flight

In deze dart webshop kom je flights tegen van verschillende sterktes. Je hebt flights die wat zachter zijn, deze kun je gemakkelijk buigen, ook kun je kiezen voor wat hardere flights die je juist weer wat lastiger kunt buigen. Naast de sterkte kun je ook kiezen uit verschillende kleuren en afbeeldingen. Hou je van Ajax? Feijenoord? Ben je fan van een bepaalde darter? Voorkeur voor een land? Jouw ideale flight ga je gegarandeerd vinden in deze webshop.

Set flights

Als je net begint met darten, doe je er goed aan om voor een set flights te kiezen. Door bijvoorbeeld een set te kiezen bestaande tien verschillende setjes (maal drie flights), kun je voorlopig lekker gooien. Als je veel gooit, gaat er namelijk nog weleens een flight kapot, dan is het wel zo fijn als je deze direct kunt vervangen. Kun je meteen weer doorgaan met darten!