Affiliate webshop laten maken? Dat pak je zo aan!

Affiliate webshop laten maken? Dat pak je zo aan!

Affiliate webshop laten maken?

Het online verdienen van geld wordt steeds populairder. Niet zo gek te bedenken dat we een groot deel van onze aankopen online regelen. Van een nieuwe broek tot een auto, tegenwoordig kan allemaal! Dit is dus bij uitstek de manier om ook zelf wat extra’s te kunnen verdienen via het internet. Vooral jongeren kiezen ervoor hun geluk te zoeken in het zelf maken of laten maken van een affiliate webshop. Affiliate marketing wordt steeds populairder en dat is niet voor niets! Er zijn ontzettend veel voorbeeld te noemen, waarbij mensen zowel jong als oud een volledig inkomen genereren door het runnen van zo’n website of shop. Wil jij ook online succesvol zijn, dan is een Affiliate webshop laten maken één van de eerste stappen naar succes! Waarom dat lees je hier.

Hoe begin je ?

Wanneer je wilt beginnen met een affiliate webshop, dan is het belangrijk te bepalen of je er één gaat maken of een affiliate webshop gaat laten maken. Wanneer je deze keuze hebt gemaakt, is het goed voor jezelf te bepalen wat je wilt gaan verkopen. Is dat een product of dienst of misschien wel meerdere of een combinatie van. Wanneer je voor jezelf hebt bepaald wat je wilt promoten, is het zaak aan de slag te gaan met het ‘podium’ waarop jij deze producten aan de man wilt brengen. Een website is dan doorgaans het meest voor de hand liggend. Logischerwijs, zal je ook kunnen kiezen voor social media, maar dat brengt de nodige nadelen met zich mee.

Affiliate webshop laten maken wat nu?

Je hebt een prachtige affiliate webshop laten maken en wilt natuurlijk nu zo snel mogelijk geld gaan verdienen. Logisch, je hebt immers voor een flink bedrag een affiliate webshop laten maken, dus dan verwacht je ook wat. Toch werkt het niet helemaal zo. Uiteraard is de eerste stap het laten maken van een goede webshop, maar de vervolgstap is het vindbaar worden in de zoekmachines. Wanneer je namelijk met alleen een affiliate webshop laten maken succes hebt, dan zal iedereen het wel doen, denk je niet? Het is belangrijk dat jij in kaart brengt waar jouw publiek op zoekt. Hoe, dat leggen we je hieronder verder uit.

Zoekwoord onderzoek

De allereerste stap na een affiliate webshop laten maken, is het doen van een zoekwoordonderzoek. Wellicht handig om dit vooraf te doen, zodat je weet wat de potentie van je gekozen product of dienst is, maar na die tijd kan uiteraard ook. Tijdens het doen van een zoekwoorden onderzoek, breng je in kaart op welke termen jij denkt dat mensen zoeken om jouw website te bereiken. Stel je hebt een website over hondenvoer, dan wil je natuurlijk worden gevonden op het zoekwoord ‘hondenvoer’. De concurrentie op deze zoekterm zal gigantisch zijn, dus een andere aanpak die vaak ook succesvoller blijkt is noodzakelijk.

Longtail zoekwoorden voor een succesvolle affiliate webshop

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de concurrentie op een enkelvoudig zoekwoorden enorm. Door te kiezen voor een combinatie, die wel minder volume heeft, maar wel minder concurrentie, is de kans op succes een stuk groter. Dus stel je kiest in plaats van voor hondenvoer, voor het zoekwoord ‘hondenvoer voor een labrador’. De kans dat mensen die hier gericht op zoeken een hogere koopintentie hebben is natuurlijk gigantisch. Dit doe je voor 50-100 verschillende termen en hier schrijven teksten omheen.