Zo richt jij je thuiskantoor ergonomisch verantwoord in

Zo richt jij je thuiskantoor ergonomisch verantwoord in

In de afgelopen jaren is er een sterke trend geweest in de richting van thuiswerken. Deze trend is echter in een stroomversnelling gekomen sinds de uitbraak van het coronavirus. Thuiswerken kan veel voordelen bieden, zoals het besparen van tijd en kosten voor het woon-werkverkeer en meer flexibiliteit. Maar thuiswerken kan ook nadelen hebben, waaronder een gebrek aan sociale interactie, de verleiding om afgeleid te worden en de fysieke belasting van langdurig zitten. Daarom is het belangrijk om je thuiskantoor ergonomisch verantwoord in te richten.

Thuiskantoor inrichten

Het inrichten van je thuiskantoor begint bij het kiezen van het juiste kantoormeubilair. Het is belangrijk om een bureaustoel te kiezen die verstelbaar is en ondersteuning biedt aan je rug. Kies bij voorkeur voor een bureaustoel met armleuningen en verstelbare hoogte en rugleuning, zodat je deze kunt aanpassen aan je eigen lichaam. Dit helpt om een goede zithouding te behouden en rugklachten te voorkomen. Een zit sta bureau kan ook een goede investering zijn voor je thuiswerkplek.

Het bureau

Een zit sta bureau biedt de mogelijkheid om af te wisselen tussen zitten en staan tijdens het werken. Dit kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de concentratie te verhogen. Als je een zit sta bureau aanschaft, is het belangrijk om te controleren of deze verstelbaar is naar jouw lengte en de hoogte van je bureaustoel. Naast het kiezen van het juiste kantoormeubilair zijn er nog andere factoren om rekening mee te houden bij het inrichten van je thuiswerkplek. Verlichting is bijvoorbeeld essentieel voor het voorkomen van vermoeide ogen en hoofdpijn.

Natuurlijk licht

Zorg voor voldoende natuurlijk licht en gebruik indien nodig een bureaulamp om het licht op je werkplek aan te passen. Een goede luchtkwaliteit is ook belangrijk voor een gezonde werkplek. Zorg voor voldoende ventilatie in de kamer en gebruik eventueel een luchtbevochtiger om droge lucht te voorkomen. Daarnaast kan het handig zijn om wat groen in je werkplek te hebben om de luchtkwaliteit te verbeteren en je gemoedstoestand te verhogen.

Voldoende beweging

Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor voldoende beweging tijdens het werken. Zorg dat je af en toe opstaat en rondloopt om de bloedcirculatie te bevorderen en de spieren te strekken. Dit kan helpen om rugklachten en andere fysieke problemen te voorkomen. Het is dus duidelijk dat het belangrijk is om je thuiswerkplek ergonomisch verantwoord in te richten. Dit kan helpen om fysieke klachten te voorkomen en je productiviteit te verhogen. Investeer in kwalitatief kantoormeubilair, zorg voor goede verlichting en luchtkwaliteit en zorg voor voldoende beweging tijd