Tips voor de maximale verkoopopbrengst van je woning

Tips voor de maximale verkoopopbrengst van je woning

Als je van plan bent om je woning te verkopen, zijn er verschillende trucjes om te zorgen dat je kans maakt op een grotere verkoopprijs. Sommige hiervan moet je van te voren regelen, andere opties pas bij het aanbod zelf. Een aantal goede tips zullen we in dit artikel bespreken.

Vraagprijs bepalen

Soms kan het voordeliger zijn om de vraagprijs van de woning iets lager te leggen. Zo kun je meer mensen bereiken, vooral als je woning op die manier in verschillende prijsklassen valt. Als je een scherpere prijs rekent, zul je meestal meer kijkers krijgen die tegen elkaar op gaan bieden. Zo kun je mogelijk een hogere prijs krijgen bij woning verkopen, juist omdat de vraagprijs iets lager ligt.

Goede makelaar

Het is geen goede keuze om je huis zelf te gaan verkopen. Makelaars zijn opgeleid om woningen te verkopen en zullen meestal dus een hogere prijs voor je regelen en zorgen voor meer bereik. Ook is het verstandig geen kosten te besparen op de keuze van de makelaar, want een goede makelaar kan je in de meeste gevallen juist meer geld opleveren. Voor informatie kun je kijken op de website van makelaars zelf, zoals Alexvankeulen.nl in Almere en Flevoland.

Presentatie van de woning

Een goede presentatie zorgt altijd voor een stuk meer belangstelling. Als je zorgt dat je woning leeg is en helemaal mooi opgeknapt, zullen uiteindelijk meer mensen interesse tonen. Ook is het mooi om een groot aanbod aan foto’s te hebben, van verschillende kanten. Het liefst zelfs 360 graden foto’s, zodat mensen zelf rond kunnen kijken om een beter beeld te krijgen. Ook het maken van video’s kan voor potentiële kopers prettig zijn. Dit geeft meestal een heel ander beeld dan een afbeelding. Bij sommige sites als Funda, krijgt je woning ook een hogere ranking als je deze media bijvoegt.

Juiste timing

De beste dagen om je woning aan te bieden zijn woensdag en donderdag. De makelaars zijn zo meteen bereikbaar en kopers kunnen meteen contact opnemen. Ook is de aanbieding van de woning zo nog redelijk vers in het weekend, waardoor je meer kijkers trekt. De timing is erg belangrijk bij een goede verkoop.