Hoe voorkom je inbraak en vandalisme?

Hoe voorkom je inbraak en vandalisme?

Heb je een bedrijfspand op een bedrijventerrein waar nog weleens ingebroken wordt? Ligt je bedrijfspand afgelegen, waardoor vandalen het regelmatig gemunt hebben op jouw gebouw? Je kunt de kans op inbraak en vandalisme aanzienlijk verkleinen door een aantal maatregelen te treffen. Welke maatregelen dit zijn? Dat lees je hieronder!

Camerabeveiliging

Misschien wel de meest effectieve manier om inbraak en vandalisme te voorkomen, is camerabewaking. Inbrekers en vandalen houden er niet van om gefilmd te worden, bovendien kan het dienen als bewijsmateriaal. Je kunt ervoor kiezen om het hele gebouw buitenom, maar ook vanbinnen te voorzien van camera’s. Hiermee heb je overal zicht op en weet je zeker dat inbrekers en vandalen altijd op beeld zullen staan als er iets gebeurt. Camerabeveiliging werkt natuurlijk ook preventief; als inbrekers of vandalen een verkenningsronde maken, zullen ze waarschijnlijk noteren dat ze jouw gebouw over moeten slaan.

Hekken en deuren

Heb je een gebouw dat op een terrein van jezelf staat? Is er een mogelijkheid om zowel aan de voorkant als aan de achterkant een hek te plaatsen? Dan is het verstandig om dit te doen! Een hek schrikt altijd af, inbrekers en vandalen moeten namelijk moeite doen om binnen te komen en daar hebben ze over het algemeen een hekel aan. Uiteraard is het ook belangrijk om je pand te voorzien van goede deuren voorzien van gekeurde sloten. Hiermee maak je het eveneens moeilijker voor inbrekers en vandalen om binnen te komen.

Verlichting

Zorg ervoor dat je gebouw ’s avonds goed verlicht is, als er niemand aanwezig is. Zowel inbrekers als vandalen houden er niet van om in de schijnwerpers te staan. Waar je ook voor kunt kiezen zijn lichten die aanspringen als je een bepaald gebied in loopt. Dit zorgt voor een bepaald schrikeffect en dat is precies de bedoeling. Ook bij een voorbijganger zal een aanspringend licht opvallen, wat ook zorgt voor extra attentiewaarde op je gebouw. Rijden er beveiligingsauto’s rond op het bedrijventerrein waar je bedrijf gevestigd is? Dan zijn aansprekende lichten ook erg handig, hierdoor weet de beveiliging meteen dat er iemand op het terrein loopt en kunnen ze meteen actie ondernemen.